Červená hrášková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 hrstě hrášek
olej
voda
2 - 3 ks karotka
vegeta
1 lžíce hladká mouka
2 ks jarní cibulka
mletá sladká paprika
1 kostka bujon
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na recept jsem použila zelený hrášek vyloupaný z lusků a čerstvou oškrábanou karotku

  2. Do hrnce dáme olej, který rozehřejeme, zasypeme moukou a za stálého míchání uděláme světlou zásmažku. Přisypeme mletou papriku, jen krátce osmahneme, aby se paprika nepřipálila. Podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu (zeleninový, bylinkový, masox), vsypeme hrášek a nastrouhanou karotku. Přidáme také na kolečka nakrájenou jarní cibulku a necháme vše vařit doměkka. V závěru hráškovou polévku dochutíme vegetou nebo tekutým polévkovým kořením

  3. Červenou hráškovou polévku rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!