Červená čočková polévka s uzeným lososem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
1/2 ks cibule
200 g červená čočka
zeleninový vývar
100 g uzený losos
mletý černý pepř
1 ks vařené brambory ve slupce
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Předem uvařenou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku jemně nasekáme. Asi 1/3 uzeného lososa nakrájíme na proužky a zbývající maso necháme v plátcích

  2. Na oleji s máslem orestujeme cibulku s česnekem a nakrájenou bramborou. Vmícháme červenou čočku, vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom polévku rozmixujeme do hladka, přidáme plátky lososa a necháme přejít varem. Podle chuti polévku okořeníme pepřem, osolíme jen velmi opatrně, neboť losos je dost slaný

  3. Horkou červenou čočkovou polévku s uzeným lososem rozdělíme na porce, ozdobíme proužky syrového uzeného lososa a čerstvou petrželkou. Červenou čočkovou polévku podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!