Smetanová bramborová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 lžíce máslo
100 ml mléko
100-150 ml sladká smetana
8 ks brambory (velké)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na osminy a propláchneme.

  2. Brambory vložíme do hrnce s teplou vodou, osolíme a dáme vařit. Brambory uvaříme doměkka. Klidně je můžeme i trochu rozvařit.

  3. Zatím si smícháme smetanu, mléko a vlijeme do kastrůlku. Do kastrůlku se smetanou vložíme i máslo a pomalu vše přivedeme téměř k varu.

  4. Uvařené brambory slijeme. Vlijeme smetanu a vše rozšťoucháme. Můžeme použít i ruční šlehač, ale pokud brambory mírně rozvaříme, bude kaši i tak krémová.

  5. Smetanovou bramborovou kaši podle chuti osolíme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!