Smetanová bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-1 l voda
400 g houby
8 kuliček nové koření
2 lžíce hladká mouka
4 ks velké brambory
1 kelímek smetana na vaření
6 kuliček bílý nebo černý celý pepř
na ozdobu
4 ks oříšek másla
1 svazek kadeřavá petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme (případně nahradíme odpovídajícím množstvím sušených), brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, přidáme koření v plátěném sáčku, osolíme, zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme do poloměkka.

  2. Mouku smícháme se 3 lžícemi smetany a přimícháme ji do polévky. Za občasného míchání vaříme do změknutí brambor. Pak přilijeme zbylou smetanu a uvedeme do varu. Z polévky vyndáme koření.

  3. Jednotlivé porce bramboračky servírujeme sypané sekanou petrželkou nebo pažitkou a pro zjemnění doplněné oříškem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!