Smetanová bramboračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1-1 l voda 400 g houby 8 kuliček nové koření 2 lžíce hladká mouka 4 ks velké brambory 1 kelímek smetana na vaření 6 kuliček bílý nebo černý celý pepř na ozdobu 4 ks oříšek másla 1 svazek kadeřavá petrželka nebo pažitka
Postup Smetanová bramboračka recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme (případně nahradíme odpovídajícím množstvím sušených), brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, přidáme koření v plátěném sáčku, osolíme, zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme do poloměkka.
Mouku smícháme se 3 lžícemi smetany a přimícháme ji do polévky. Za občasného míchání vaříme do změknutí brambor. Pak přilijeme zbylou smetanu a uvedeme do varu. Z polévky vyndáme koření.
Jednotlivé porce bramboračky servírujeme sypané sekanou petrželkou nebo pažitkou a pro zjemnění doplněné oříškem másla.