Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřové maso
100 g sádlo na smažení
podle chuti
sůl
trojobal
2 ks vejce
3 ks rohlík
50 g hladká mouka
podle potřeby
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé klasické rohlíky dáme do mixéru a umixujeme z nich strouhanku.

  2. Vepřové, telecí, nebo při nejhorším kuřecí řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a poté zprudka krátce osmažíme na sádle.

  3. Troubu rozehřejeme na 110 °C. Do většího hrnce, nebo pekáče dáme tlusté krajíce chleba, na ně položíme smažené řízky a dáme přikryté na 45 minut do trouby. Výsledek je šťavnaté nevysušené maso a křupavá strouhanka s minimem tuku.

  4. Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!