Smažený platýs ve fazolkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek ředkvičky
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce citronová šťáva
300 g bílý jogurt
4 porce platýs
směs
50 g slanina
100 ml vývar
300 g zelené fazolky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
3 lžíce máslo
příloha
petrželka
800 g brambory
na ozdobu
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé je oloupeme. Ryby omyjeme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Slaninu vypečeme, přidáme fazolky, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Porce platýse osolíme, obalíme v mouce a osmažíme.

  3. Očištěné ředkvičky nakrájíme na kostičky a promícháme s jogurtem ochuceným citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.

  4. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla. Přidáme petrželku a brambory, které krátce prohřejeme.

  5. Doprostřed talíře dáme porci ryby, ze strany fazolky a petrželové brambory. Jogurtový dresing můžeme přidat na druhou stranu, ale klidně i podávat samostatně v misce. Platýse ozdobíme několika ředkvičkami a snítkou kopru.

  6. Smaženého platýse ve fazolkách servírujeme na stůl jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!