Smažený květák se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks květák
2 lžíce bílé víno
15 dkg tvrdý sýr
podle potřeby
olej
strouhanka
podle chuti
sůl
citron

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák vložíme do osolené vařící vody a povaříme zhruba 5 - 10 minut. Poté květák vyjmeme, necháme okapat a rozebereme na růžičky, které pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a posypeme polovinou dávky strouhaného sýra.

  2. Takto připravený květák obalíme ve vejcích, která jsme rozšlehali se zbylým strouhaným sýrem a bílým vínem. Nakonec květák obalíme ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!