Smažený celer v trojobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 ks celer
1 lžíce voda
hladká mouka
kyselina citronová
2 lžíce tatarská omáčka
koření na americké brambory
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bulvu celeru oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit vodu. Podle velikosti celeru - na 1 litr vody asi 1 lžička soli a špetka kyseliny citronové. Celer vhodíme do vařící vody a vaříme na mírném plameni pod pokličkou skoro doměkka. Vyjmeme jej z vody a necháme na prkénku trochu vychladnout

  2. Povařený celer nakrájíme asi na 1 cm silné plátky a z obou stran podle chuti (raději více) posypeme kořením na americké brambory. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s vodou a tatarskou omáčkou. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto obalené celerové řízky opět namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance

  3. Celer v trojobalu vkládáme do rozehřátého oleje a velmi pomalu smažíme. Po 5 minutách obrátíme a dosmažíme druhou stranu

  4. Smažený celer v trojobalu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!