Dýňové kari s cizrnou a rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 3 snítky máta 2 ks limetka 1 lžička kurkuma 3 lžičky kari koření 2 lžíce rostlinný olej 1 lžička hořčičné semínko 1 lžička kardamom 400 ml kokosové mléko 250 g jasmínová rýže 1 ks dýně hokaido 1 ks cizrna ve slaném nálevu
Postup Dýňové kari s cizrnou a rýží
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno
Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem
Mezitím můžeme začít vařit rýži podle návodu na obalu
Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila. Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne. Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni
Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky, můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky a podáváme s jasmínovou rýží.