Dýňové kari s cizrnou a rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
3 snítky máta
2 ks limetka
1 lžička kurkuma
3 lžičky kari koření
2 lžíce rostlinný olej
1 lžička hořčičné semínko
1 lžička kardamom
400 ml kokosové mléko
250 g jasmínová rýže
1 ks dýně hokaido
1 ks cizrna ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno

  2. Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem

  3. Mezitím můžeme začít vařit rýži podle návodu na obalu

  4. Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila. Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne. Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni

  5. Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky, můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!