Smažený camembert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tymián
mletá sladká paprika
2 ks camembert
trojobal
sůl
2 ks vejce
2 lžíce mléko
hladká mouka
jemná strouhanka
na ozdobu
hlávkový salát
podle potřeby
olej na smažení
příloha
brusinková omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na smažení použijeme méně zralý sýr, aby se nám neroztékal. Camembert podélně rozkrojíme na půlky, z odříznuté strany okořeníme mletou sladkou paprikou, posypeme trochou tymiánu a zamáčkneme.

  2. Připravený camembert obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, poté ve vejcích rozšlehaných se solí a mlékem, nakonec v jemné strouhance.

  3. Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sýr smažíme po obou stranách dozlatova.

  4. Smažený camembert podáváme ihned rozložený na omytých listech hlávkového salátu, přeléváme brusinkovou omáčkou. Sýr díky ní získá zcela jinou a ještě výraznější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!