Smaženky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g uzenina
100 g tvrdý sýr
1 kg brambory vařené ve slupce
podle chuti
sůl
vegeta
petrželová nať
podle potřeby
mouka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Pak je oloupeme a jemně nastrouháme na pomoučněný vál.

  2. K bramborám přidáme nastrouhaný sýr, třeba i různé zbytky (niva, eidam, uzený), jemně pokrájenou uzeninu (taky se hodí zbylá kolečka). Osolíme, ovegetujeme, přidáme vejce, posekanou petrželku a podle potřeby mouku.

  3. Tužší těsto rozválíme asi na půl centimetru silný plát, rádýlkem nebo nožem krájíme čtverečky a ty na oleji osmažíme dozlatova.

  4. Smaženky podáváme k zeleninovému salátu nebo třeba i k dušené mrkvi či špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!