Vepřové smaženky ve vinném těstíčku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
5 lžic hladká mouka
1 lžíce škrobová moučka
drcený kmín
1/2 lžičky mletý koriandr
2 špetky jedlá soda
1 hrst čerstvá petrželka
500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
100 - 150 ml bílé suché víno
1 - 2 lžičky chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem, koriandrem, prolisovaným česnekem a chilli pastou. Přidáme nasekanou petrželku a asi 2 lžíce vody. Směs řádně prohněteme a uložíme asi na hodinu do chladu

  2. Připravíme si vinné těstíčko. V misce rozšleháme vejce se solí a špetkou pepře, přidáme škrobovou moučku a hladkou mouku se sodou. Postupně přiléváme bílé víno a mícháme, dokud nevznikne středně řídké těstíčko

  3. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama placičky, které obalujeme ve vinném těstíčku. Masové placičky zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Smaženky necháme na papírové utěrce okapat a můžeme servírovat

  4. Vepřové smaženky ve vinném těstíčku podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou, krémovými dipy a pečivem. Smaženky servírujeme teplé, ale chutnají i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!