Smažené pizzete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička oregano
2 lžičky olivový olej
1 ks menší cibule
400 g konzervovaná rajčata
těsto
1 lžička cukr
20 g sůl
250 ml voda
20 g droždí
500 g mouka 00
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek.Ve 125 ml vlažné vody rozpustíme droždí společně se lžičkou cukru. Mouku s dalšími 125 ml slané vody smícháme s hotovým kváskem. Těsto dáme na posypaný vál a zpracujeme alespoň 10 minut, dokud nevznikne hladké těsto.

  2. Těsto vložíme do moukou posypané mísy, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě alespoň na dvě hodinky, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli a česnek nasekáme najemno, osmahneme na olivovém oleji a přidáme plechovku rajčat. Pomalu vaříme 20 minut.Jakmile je omáčka hotová, přidáme oregano. Osolíme a opepříme dle naší chuti.

  4. Z hotového těsta vytvoříme 12 porcí (cca 60 g každá). Vytvoříme menší kuličky a necháme je přikryté kynout, dokud nenaběhnou.

  5. Kuličky těsta natáhneme prsty, kraje pizzet necháme silnější.

  6. Pizzete smažíme ve vyhřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme odkapat na kuchyňské utěrce od přebytečného oleje. Já pizzete smažím na olivovém oleji, jsou pak chutnější

  7. Hotové smažené pizzete potřeme rajčatovou šťávou a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!