Smažené masové koule plněné mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
pórek
oregano
1 - 2 lžíce bílý jogurt
1 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
500 g mleté maso (míchané)
3 plátky bílý toastový chléb
80 g mortadela
1 balíček třešínková mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s jogurtem. Jarní cibulku nasekáme nadrobno. Toastový chleba bez kůrek rozdrobíme a zvlhčíme vývarem. Mortadelu nakrájíme na jemné kostičky a mozzarellu necháme okapat

  2. K mletému masu přidáme jarní cibulku, prolisovaný česnek, zvlhčený toastový chleba a mortadelu. Směs řádně propracujeme, ochutíme oreganem a necháme asi 20 minut odležet. Z mleté masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule ve velikosti golfového míčku, které plníme mozzarellovými třešničkami. Poté masové koule obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  3. Smažené masové koule plněné mozzarellou osušíme na ubrousku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a čerstvá nebo nakládaná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!