Smažené filé s kokosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
1 ks citron
4 ks filé z mořského kapra
příloha
sůl
2 lžíce tuk
1 kg pórek
1 špetka koriandr
150 g sójové výhonky
trojobal
1 ks vejce
2 lžíce hladká mouka
100 g kokosové hoblinky
na ozdobu
citron

Postup přípravy receptu

  1. Filé nasolíme. Citron pečlivě omyjeme, polovinu kůry nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na tenké proužky. Potom citron rozkrojíme a vymačkáme. Pórek očistíme a nakrájíme na šikmá kolečka.

  2. Mouku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vajíčko našleháme. Porce filé obalujeme v trojobalu - mouka, vajíčko a kokos. Smažíme na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany.

  3. Pórek za stálého míchání podusíme 6 minut na tuku a na 2 minuty přidáme propláchnuté, oschlé klíčky. Ochutíme solí a koriandrem.

  4. Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni dáme filé a posypeme nakrájenou citronovou kůrou. Smažené filé s kokosem podáváme ozdobené měsíčkem citronu. Jako přílohu zvolíme dušenou rýži a tatarskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!