Kuřecí čína s jasmínovou rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
sůl
sůl
1 plátek máslo
1 lžíce solamyl
1 ks žloutek
2 špetky tymián
voda
sojová omáčka
1 lžíce sezamový olej
1 lžička sezamový olej
4 lžíce rajčatové pyré
čerstvě mletý pepř
2 ks kuřecí prsní řízek
1,5 hrneček jasmínová rýže
1 balíček zeleninová směs na čínu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a podél vláken nakrájíme na nudličky. Maso vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, sójovou omáčku (asi 1 lžíci) a trochu rajčatového pyré (2 lžíce), solamyl, sezamový olej a žloutek. Masovou směs necháme odležet 1 - 2 hodiny, lépe však přes noc

  2. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu doměkka. Vaříme v osolené vodě se lžící sezamového oleje

  3. V hluboké pánvi rozpálíme plátek másla. Vsypeme maso a orestujeme. Přidáme směs zeleniny na kuřecí čínu a osmahneme. Přisolíme, připepříme a znovu zakápneme sojovou omáčkou. Přidáme opět trochu rajčatového pyré, podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání podusíme. Stačí 10 minut

  4. Rýži rozdělíme na talíře, přidáme směs kuřecího masa a zeleniny a ihned podáváme. Kuřecí čína s jasmínovou rýží je dobrá na oběd i večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!