Smažené čínské nudle se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 lžička škrob
2 lžičky koření na čínu
2 lžíce sojová omáčka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 ks kuřecí plátek
400 g vaječné nudle
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky, pórek a mrkev na kolečka, česnek na plátky. Všechnu zeleninu osmažíme zprudka na oleji, dokud nezměkne. Zelenina musí zůstat polosyrová a křupavá.

  2. Maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobové moučce. Na pánvi v rozehřátém oleji maso zprudka osmažíme a okořeníme kořením na čínu. Poté přidáme zeleninu.

  3. Čínské nudle povaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Nudle osmažíme 2 - 3 minuty na pánvi. Během smažení čínské nudle promícháváme a na závěr je smícháme se směsí masa a zeleniny.

  4. Smažené čínské nudle podáváme samotné a jako přílohu k masu. Podle chuti je možné nudle ještě zakapat sójovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!