Smažená zelenina v amarantovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g brokolice
1 ks červená paprika
200 g malé žampiony
těstíčko
sůl
3 ks vejce
120 g jogurt
1 lžička kurkuma
pepř
1 lžička římský kmín
120 g amarant
na ozdobu
1 ks citron
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Amarant umeleme na středně hrubou mouku. Můžeme použít i pšeničnou nebo celozrnnou mouku.

  2. Mouku smícháme se solí, vejci, jogurtem a kořením. Vznikne hustší těstíčko, které necháme 15 minut odležet.

  3. Brokolici rozdělíme na růžičky, papriku nakrájíme na proužky, houby ponecháme celé.

  4. Porce zeleniny namáčíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.

  5. Podáváme horké s plátky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!