Smažená rajská jablka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks rajské jablko
těstíčko
1 špetka sůl
2 ks žloutek
0.2 l bílé víno
10 dkg hladká mouka
2 ks bílek na sníh
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rajská jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Jablíčka musí být pěkná a hlavně tvrdá.

  2. V misce si připravíme těstíčko. Bílé víno smícháme s dvěmi žloutky a troškou soli. Z bílků vyšleháme sníh, který do misky přidáme.

  3. Plátky rajských jablíček pak v těstíčku obalíme a klademe na rozpálený olej. Z obou stran jablka osmažíme.

  4. Smažená rajská jablka podáváme k bramborové kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!