Smažená jablka v rumovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička rum
125 ml mléko
250 g jablko
1 lžička cukr moučka
1 balíček mletá skořice
3 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a jádřince vykrojíme. Jablka nakrájíme na silnější kolečka a posypeme skořicí.

  2. V mléku rozmícháme vejce, rum, sůl a cukr. Přidáme mouku a metličkou ušleháme řidší těsto. V rumovém těstíčku jablka obalíme a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Jablka v rumovém těstíčku smažíme dozlatova.

  3. Smažená jablka v rumovém těstíčku podáváme ihned. Dobrá jsou ale i studená. Podle chuti je můžeme ocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!