Smažená cuketa v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
3 - 4 ks vejce
100 g máslo
400 g brambory
200 ml mléko
1 - 2 ks cuketa
2 - 3 lístky bobkový list
4 lžíce hladká mouka
hladká mouka
olej na smažení
100 g tvrdý sýr
1 - 2 lžíce čerstvá pažitka
600 g dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, konce odkrojíme a zbytek cukety nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka

  2. Pokud použijeme větší a starší cuketu, budeme z koleček muset vykrojit měkký střed se semínky. Cuketová kolečka osolíme a necháme alespoň 30 minut stát a vypotit. Poté z cuket slijeme vodu a jednotlivá kolečka papírovým ubrouskem osušíme

  3. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr a hladkou mouku, případně jinou směs k zahuštění. Těstíčko na obalování podle chuti osolíme

  4. Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se semínky. Brambory oloupeme. Dýni i brambory nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce, přidáme 2 - 3 bobkové listy, sůl a zalijeme vodou. Vaříme asi 20 minut doměkka

  5. Kolečka cukety obalíme v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned klademe do rozpáleného oleje. Cuketu v sýrovém těstíčku smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Osmažená cuketová kolečka klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk

  6. Uvařenou dýni s brambory scedíme a rozšleháme. Poté zašleháme změklé máslo a po troškách přiléváme teplé mléko, dokud nedosáhneme té správné konzistence. Dýňové pyré podle potřeby dosolíme a vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou pažitku

  7. Smaženou cuketu v sýrovém těstíčku podáváme s dýňovým pyré ihned po přípravě

  8. Čtyři porce tohoto pokrmu připravíme za pouhých 125 Kč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!