Slezská sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 dl mléko
1 ks pórek
300 g eidam
1 lžička podravka
1 lžička drcený kmín
500 g mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nastrouháme na velkých slzičkách sýr. Menší pórek nakrájíme na jemno.

  2. K nastrouhanému sýru přidáme mleté maso, nakrájený pórek, vejce, lžičku podravky, mléko a strouhanku. Vše dobře prohněteme, aby se sekaná spojila. Ze směsi vytvarujeme bochánek. Je dobré nechat sekanou ztuhnout v chladničce, stačí hodinu.

  3. Do pekáče nalijeme asi 1 cm vody, vložíme sekanou, trochu ji poprášíme drceným kmínem a upečeme. Během pečení kontrolujeme, zda sekaná nepotřebuje podlít vodou a asi po 20 minutách pečení celou sekanou přeléváme výpekem, aby byla sekaná šťavnatá.

  4. Slezskou sekanou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou či salátem. Můžeme ji podávat i jen tak s chlebem. Sekaná chutná teplá i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!