Slepované kokosové pusinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks bílek
200 g kokos
džem
200 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
citronová tresť
50 g jemná strouhanka z rohlíků
na ozdobu
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme bílky, zašleháme cukry, vmícháme kokos, strouhanku a lžičku citronové tresti. Na papír na plechu klademe lžičkou malé kopečky a pečeme 12 minut v troubě při 150 °C. Pusinky by měly zůstat bílé, spodní strana může být mírně narůžovělá či nahnědlá, ale opravdu jen mírně!

  2. Po upečení necháme na papíru zchladnout, poté opatrně odloupeme a necháme pár dní v klidu. Když začnou tvrdnout, potřeme jejich spodní stranu kyselejším džemem a slepujeme. Slepené uložíme do ledničky zchladit.

  3. Rozpustíme si mléčnou nebo hořkou čokoládu a pusinky nitkovitě ozdobíme. Kokosové pusinky necháme uležet, vydrží vláčné do jara, pokud je samozřejmě nesníme, jsou totiž neuvěřitelně dobré a vždy se zkonzumují první.

  4. Doporučuji udělat ze dvou dávek, dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!