Slepované kokosové pusinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks bílek 200 g kokos džem 200 g cukr moučka 2 ks vanilkový cukr citronová tresť 50 g jemná strouhanka z rohlíků na ozdobu čokoláda
Postup Slepované kokosové pusinky recept
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme bílky, zašleháme cukry, vmícháme kokos, strouhanku a lžičku citronové tresti. Na papír na plechu klademe lžičkou malé kopečky a pečeme 12 minut v troubě při 150 °C. Pusinky by měly zůstat bílé, spodní strana může být mírně narůžovělá či nahnědlá, ale opravdu jen mírně!
Po upečení necháme na papíru zchladnout, poté opatrně odloupeme a necháme pár dní v klidu. Když začnou tvrdnout, potřeme jejich spodní stranu kyselejším džemem a slepujeme. Slepené uložíme do ledničky zchladit.
Rozpustíme si mléčnou nebo hořkou čokoládu a pusinky nitkovitě ozdobíme. Kokosové pusinky necháme uležet, vydrží vláčné do jara, pokud je samozřejmě nesníme, jsou totiž neuvěřitelně dobré a vždy se zkonzumují první.
Doporučuji udělat ze dvou dávek, dobrou chuť.