Slepičí polévka Ujházy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

hrášek
sůl
pažitka
1 ks rajče
50 g nudle
0.5 ks kapusta
0.5 ks slepice
2 ks žampiony
1 ks zelená paprika
celý pepř
200 g hovězí maso
200 g kořenová zelenina
mletá sladká paprika
200 g hovězí kosti

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou slepici, hovězí kosti a maso vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Pak přidáme veškerou očištěnou zeleninu vcelku, žampiony a koření. Vše uvaříme doměkka. Hotovou slepičí polévku přecedíme a z vývaru odstraníme přebytečný tuk. Hovězí maso oddělíme a podáváme zvlášť např. jako hlavní jídlo. Do vývaru vrátíme část uvařené na kousky nakrájené zeleniny a slepičího masa. Nakonec přidáme ve slané vodě uvařené nudle a nakrájenou pažitku.

  3. Slepičí polévku Ujházy podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!