Slepičí polévka se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
- - petrželka
1 ks cibule
3 ks mrkev
- - krupice
- - sýr strouhaný
- - list bobkový
1 ks celer řapíkatý
1 ks prsa slepičí

Postup přípravy receptu

  1. Slepičí prsa omyjeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, mrkev oškrábeme. Slepičí maso i se zeleninou dáme do kastrolu i s řapíkatým celerem, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Vaříme na mírném ohni asi hodinu, sbíráme pěnu. Poté maso a mrkev vyjmeme, maso vykostíme a pokrájíme ho na kousky, mrkev na nudličky. Z vývaru vyjmeme i cibuli a celer. Uvedeme k varu. Vmícháme tři lžíce krupice a 5 minut povaříme. V hrnečku si rozmícháme tři vejce s trochou vody a strouhaným sýrem. Směs pak přidáváme pomalu do polévky a necháme asi ještě 5 minut vařit. Vložíme zpět d polévky maso a mrkev, ochutíme a necháme prohřát. Na talíři zdobíme sýrem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!