Šlehané biftečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek 2 ks vejce 2 lžíce sekaná petrželka 300 g mleté maso 2 ks syrová brambora podle chuti sůl majoránka mletý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Šlehané biftečky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přidáme oloupané a jemně nastrouhané syrové brambory, žloutky, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, sekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.
Do rozehřátého tuku vkládáme lžičkou malé kousky hmoty, vidličkou je upravíme na placičky a smažíme dozlatova.
Usmažené biftečky odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Šlehané biftečky obložíme zeleninou podle chuti (rajče, okurka, paprika) a podáváme s hranolky nebo pečenými brambory, tatarkou nebo hořčicí.