Šlehané biftečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
2 ks vejce
2 lžíce sekaná petrželka
300 g mleté maso
2 ks syrová brambora
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme oloupané a jemně nastrouhané syrové brambory, žloutky, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, sekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.

  2. Do rozehřátého tuku vkládáme lžičkou malé kousky hmoty, vidličkou je upravíme na placičky a smažíme dozlatova.

  3. Usmažené biftečky odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  4. Šlehané biftečky obložíme zeleninou podle chuti (rajče, okurka, paprika) a podáváme s hranolky nebo pečenými brambory, tatarkou nebo hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!