Šlehačkové piškotové řezy s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g piškoty
250 g třešně
3 kelímky smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
poleva
50 g máslo
200 g čokoláda
100 g cukr krystal
3 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Na vyšší plech si naskládáme piškoty. Šlehačku si vyšleháme se ztužovačem a naneseme na piškoty.

  2. Třešně si omyjeme, rozřízneme v polovině a zbavíme pecky. Místo čerstvých třešní můžeme použít již vypeckované kompotované třešně. Třešně poklademe na šlehačku.

  3. Čokoládu se změklým máslem si rozpustíme ve vodní lázni. Šlehačku si vyšleháme s cukrem a přišleháme čokoládu. Vše dáme do cukrářského sáčku a piškotové řezy čokoládovou šlehačkou postříkáme.

  4. Před podáváním necháme šlehačkové piškotové řezy s ovocem zatuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!