Šlehačkové kostky s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 lžíce kakao
500 ml jahody
24 dkg cukr krupice
24 dkg polohrubá mouka
3 lžíce vlažná voda
25 dkg dětské piškoty
2 lžíce maizena
1 ks kypřící prášek do pečiva
10 dkg rybízová marmeláda
500 ml smetanový bílý jogurt
1 l šlehačka Hole
podle potřeby
cukr
jahody
vaječný koňak

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kakaový piškot. Velká vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do husté pěny, přidáme 24 dkg cukru krupice a dále šleháme. Potom přidáme 3 lžíce vlažné vody, 1 lžíci kakaa a 6 žloutků. Opět vyšleháme do patřičné hustoty. Nakonec zlehka vmícháme 24 dkg polohrubé mouky s 1/2 práškem do pečiva.

  2. Těsto upečeme na vymazaném a moukou vysypaném hlubším pekači. Vychladlý piškot potřeme marmeládou a poklademe po celé ploše piškoty. Piškoty pokapeme vaječným koňakem. Na piškoty naskládáme půlené jahody a potřeme šlehačkou. Šlehačku předem vyšleháme. Potom přimícháme 1/2 litru smetanového jogurtu a vše šleháním spojíme, můžeme i přisladit. Pudink si uvaříme takto. Asi 1/2 litru rozmixovaných jahod, 2 lžíce kukuřičné maizeny a trochu cukru rozmícháme. Vše za stálého míchání svaříme v hustý pudink.

  3. Na šlehačku pocákáme uvařený jahodový pudink a cukrářskou stěrkou (jde to i vidličkou) spojíme v duhu. Moučník necháme do druhého dne vychladit a nakrájíme na kostky.

  4. Šlehačkové kostky s jahodami podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!