Sleďový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 svazeček petrželka
200 g majonéza
1 špetka mletý pepř
4 ks nakládané okurky
250 g zakysaná smetana
100 g nasekané vlašské ořechy
3 lžíce bílý vinný ocet
500 g vařené brambory
200 g kyselá jablka
400 g libové hovězí maso
250 g vařená červená řepa
8 ks nakládané sleďové řezy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme

  2. Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky. Sleďové řezy máčíme 30 minut ve vodě. Osušíme je a nakrájíme na kostičky

  3. Vařené brambory oloupeme. Jablka a vařenou červenou řepu rovněž oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a podobně jako řepu nakrájíme na kostičky. Přísady promícháme. Přimícháme hovězí maso, sledě a ořechy

  4. Ze zakysané smetany, majonézy, octa, soli, pepře a cukru rozmícháme zálivku. Lehce ji vmícháme do salátu a necháme nejméně 4 hodiny odležet v chladu

  5. Sleďový salát upravíme na mísu. Natvrdo vařená vejce oloupeme a rozkrojíme na osminky. Salát ozdobíme vejci a snítkami petrželky. Podáváme s rozpečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!