Tagliatelle bolognese recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 dl vývar
3 ks vejce
1 ks cibule
1 ks celer
0,5 kg rajče
1 ks mrkev
50 g parmazán
2 lžíce olivový olej
1 dl červené víno
300 g hladká mouka
1 špetka mletý bílý pepř
150 g mleté hovězí maso
150 g mleté telecí maso
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme je dozlatova na olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve. Maso zalijeme 3 dl domácího vývaru

  2. Potom přidáme půl kila čerstvých vyzrálých rajčat, nebo 500 ml rajčatové omáčky. Nakonec přidáme skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar

  3. Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300 g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dáme do něj tři vejce a začneme zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plát, který necháme 10 minut vysušit

  4. Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100 g těstovin 1 litr vody a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny. Scedíme cca po 5 minutách, aby těstoviny byly al dente

  5. Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmazán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami

  6. Tagliatelle bolognese podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!