Slavnostní bramborová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 ks avokádo
2 cl vermut
300 g kysaná smetana
mletý pepř
1,5 l rybí vývar
100 g uzený losos
1 lžíce smetanový křen
1 svazek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme rybím vývarem a 10 minut povaříme. Poté obsah v hrnci rozmixujeme

  2. Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Avokádo vložíme do polévky, přisypeme nasekaný kopr, přidáme smetanu, smetanový křen, vermut, sůl a pepř. Bramborovou polévku znovu důkladně prošleháme a podle potřeby ještě dochutíme

  3. Uzeného lososa nakrájíme na úzké kousky

  4. Slavnostní bramborovou polévku servírujeme v hlubokých talířích, zdobíme uzeným lososem a snítkou kopru. Polévku podáváme horkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!