Domácí houbové "šikovné recepty"

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 lžička solamyl
100 ml voda
1 lžička kari
1 lžíce podravka
4 ks kuřecí prsa
1 kelímek smetana ke šlehání
strouhaný sýr
1 ks střední cibule
1 hrst sušené houby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa lehce naklepeme dlaní a mírně posolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Rozehřejeme olej a cibulku orestujeme dozlatova. Zalijeme teplou vodou, přisypeme houby (sušené krájené nebo i mleté) kari i podravku (vegetu) a za občasného promíchání dusíme do změknutí hub, nebo než se odpaří voda. Směs necháme částečně vychladnout, zasypeme solamylem a vmícháme smetanu

  3. Do zapékací mísy lehce vytřené olejem naskládáme kuřecí prsa a zalijeme je houbovou smetanou. Přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme 30 - 35 minut. Pak jednotlivé řízky otočíme a již nepřikryté dopékáme 5 - 10 minut. Fajnšmekři si můžou pokrm ještě posypat strouhaným sýrem a nechat jej 5 minut před koncem pečením "roztát"

  4. Domácí houbové "šikovné recepty" doporučuji podávat s vařenou nebo dušenou rýží, ale stejně tak vám budou chutnat i s novými brambůrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!