Slaný plněný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
náplň
1 ks vejce
200 g niva
200 g anglická slanina
1 ks červená cibule
200 g strouhaný tvrdý sýr
200 g šunka nebo šunkový salám
200 g plátek česnekového boku
podle potřeby
listové těsto
na ozdobu
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky, sýry nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pokrájenou červenou cibuli a vše promícháme s vajíčkem.

  2. Směs vložíme na rozválenou placku listového těsta, smotáme do štrúdlu a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Štrúdly na vrchu potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme, aby se netvořily bubliny.

  3. Množství surovin záleží na tom, kolik chceme mít štrúdlů. Já kupuji uzeninu a sýry po 200 g a mám z toho 4 štrúdly. Nepoužívám žádné koření, sýry i uzeniny štrúdly dostatečně ochutí.

  4. Na ozdobu slaného plněného štrúdlu můžeme použít sezamová či jiná semínka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!