Zeleninová stehýnka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
3 ks rajče
1 lžička kari koření
1 ks žlutá paprika
1 lžíce mletá sladká paprika
5 lžic sladký kečup
4 ks kuřecí stehno
1 lžička bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme, stehýnka omyjeme a připravíme si koření

  2. Do pekáče nasypeme na kostičky pokrájenou cibuli, na ni dáme kuřecí stehna a potřeme utřeným česnekem. Papriku a rajčata nakrájíme na kostičky, vsypeme k masu do pekáče, vše poprášíme sladkou nebo pálivou paprikou, ochucenou solí a kari kořením. Zeleninová kuřecí stehýnka pokapeme kečupem, podlijeme vodou a pečeme zakryté na 200 °C doměkka. Ke konci pečení pekáč odkryjeme, aby se nám udělala pěkná kůrčička, můžeme ji potřít máslem nebo i pivem

  3. Zeleninová stehýnka podáváme se šťouchanými brambory posypanými natí z cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!