Slaný listový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
250 g uzené maso
500 g kysané zelí
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na tenké pláty.

  2. Doprostřed každého plátu naskládáme lehce vymačkané kyselé zelí s uzeným nakrájeným na kostičky a zabalíme. Kraje složíme směrem dolů, aby nevytekla šťáva ze zelí. Slaný listový závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem s vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C do zezlátnutí těsta.

  3. Slaný listový závin podáváme se zeleninovým salátem nebo i samotný. Výborný je teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!