Slaný koláč s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý pepř
krém
100 ml smetana
40 g parmazán
náplň
300 g cuketa
125 g mozzarella
podle potřeby
olivový olej
těsto
230 g listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté a osušené cukety zbavené konců nakrájíme na tenká kolečka. Cukety osmahneme na trošce oleje. Nejprve zprudka, poté podlijeme troškou vody a teplotu snížíme. Přikryté dusíme asi 8 minut.

  2. Mozzarellu nakrájíme na tenká kolečka a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Smetanu s parmazánem, solí a pepřem dobře promícháme.

  3. Listové těsto vyválíme a propícháme vidličkou. Natáhneme ho do formy, potřeme částí smetanového krému a položíme část cuket. Na ně položíme část plátků mozzarelly. Opět zalijeme smetanou, rozložíme cukety a mozzarellu. Na mozzarellu položíme zbylé cukety. Cuketový koláč pokapeme olejem, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Slaný cuketový koláč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Poté necháme 5 minut na mřížce odpočinout.

  4. Slaný cuketový koláč nakrájíme a podáváme teplý nebo vlažný třeba na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!