Slaný koláč s cuketou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček čerstvá petrželka podle chuti sůl mletý pepř krém 100 ml smetana 40 g parmazán náplň 300 g cuketa 125 g mozzarella podle potřeby olivový olej těsto 230 g listové těsto
Postup Slaný koláč s cuketou recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře omyté a osušené cukety zbavené konců nakrájíme na tenká kolečka. Cukety osmahneme na trošce oleje. Nejprve zprudka, poté podlijeme troškou vody a teplotu snížíme. Přikryté dusíme asi 8 minut.
Mozzarellu nakrájíme na tenká kolečka a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Smetanu s parmazánem, solí a pepřem dobře promícháme.
Listové těsto vyválíme a propícháme vidličkou. Natáhneme ho do formy, potřeme částí smetanového krému a položíme část cuket. Na ně položíme část plátků mozzarelly. Opět zalijeme smetanou, rozložíme cukety a mozzarellu. Na mozzarellu položíme zbylé cukety. Cuketový koláč pokapeme olejem, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Slaný cuketový koláč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Poté necháme 5 minut na mřížce odpočinout.
Slaný cuketový koláč nakrájíme a podáváme teplý nebo vlažný třeba na večeři.