Slaninové fazolky se sýrem a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
5 g sůl
4 kostky tavený sýr
500 g zelené fazolky
příloha
40 dkg rajče
podle chuti
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky očistíme a nakrájíme je asi na 4 cm velké kousky. Uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Případně můžeme použít konzervované fazolky - 700 g ve sklenici, ze kterých slijeme tekutinu.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme do zlatohnědého zbarvení, přidáme fazolky a za stálého promíchávání prohřejeme. Ihned přidáme 4 kostky taveného sýra a necháme jej rozpustit. Podle potřeby přisolíme. Podle chuti můžeme, ale nemusíme, opepřit bílým pepřem.

  3. Slaninové fazolky se sýrem a rajčaty servírujeme na dezertních talířcích obložené osminkami čerstvých rajčat. K této rychlé večeři podáváme chléb, podle chuti i celozrnné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!