Slané přílohové bulky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 3 lžíce máslo 125 ml mléko 250 g hladká mouka 1 - 2 lžíce čerstvá petrželka 1/2 - 1 lžičky sušený česnek 1/2 kostky čerstvé droždí
Postup Slané přílohové bulky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a za stálého míchání rozpustíme. Pak přidáme vlažné mléko, rozšlehané vejce a vše postupně zahustíme prosátou moukou. Následně do směsi důkladně zapracujeme změklé máslo, sůl, sušený česnek a nasekanou petrželovou nať. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké, lesklé a táhlé řidší těsto, které zakryjeme folií a necháme asi 90 minut kynout. Práce s tímto těstem je poněkud náročnější na trpělivost, ale určitě se vyplatí
Vyběhnuté těsto na pomoučněném vále zlehka prohněteme a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých vyválíme tenké pruhy velké asi 5 x 10 cm. Každý pruh svineme do ruliček, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout
Nakynuté slané bulky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova
Vychladlé slané bulky podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům, pečenému masu, nejrůznějším polévkám, paštikám, pomazánkám apod. Dobré jsou i jen tak na chuť.