Našlehaná pomazánka z vajec recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 - 2 lžíce majonéza
chilli
4 ks vejce natvrdo
čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti
1 lžíce jemná dijonská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme pod ledovou vodou, aby se nám vejce dobře loupala. Oloupaná vajíčka nastrouháme na jemném struhadle

  2. Pomazánkový krém vyšleháme s rozpuštěným máslem. Přidáme vejce, majonézu, jemnou hořčici a bohatě osolíme, opepříme a pro pikantnost dodáme chilli. Pomazánku z vajec pořádně našleháme, můžeme si pomoct i tyčovým mixérem

  3. Našlehanou pomazánku z vajec necháme před podáváním dobře vychladit. Pomazánku z vajec podáváme s tmavým pečivem a zdobíme snítkou čerstvé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!