Slané pohoštění recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
2 ks vejce
10 dkg máslo
mléko
0.3 lžičky prášek do pečiva
40 dkg hladká mouka
náplň 2
5 dkg šunka
kari koření
8 dkg uzený sýr
5 dkg tvrdý salám
náplň 1
vegeta
1-2 lžičky sekaná petrželka
8 dkg strouhaný eidam
na ozdobu
mandle
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky s práškem do pečiva, másla, žloutků, soli a trochy mléka zpracujeme nelepivé, křehké těsto.

  2. Těsto rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme obdélník asi 15 x 20 cm velký.

  3. Obdélníky potřeme mlékem. Jeden posypeme vegetou, strouhaným eidamem s petrželkou, drobně krájenou šunkou a na delší straně pevně srolujeme. Druhý plát posypeme kari, strouhaným uzeným sýrem a drobně krájeným tvrdým salámem. Taktéž srolujeme.

  4. Z roládek krájíme 1 cm silná kolečka, vyskládáme je na vymazaný plech

  5. potřeme bílkem a jedny sypeme sezamovými semínky a druhé posekanými mandlemi nebo burskými oříšky. Slané pohoštění pečeme v horké troubě asi 25 minut.

  6. Hotové slané pohoštění podáváme vlažné nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!