Slané knoflíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 balíček prášek do pečiva
2-3 lžíce mák
2 hrnky polohrubá mouka
mletá paprika
0.3 kg mleté škvarky
papriková vegeta
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
mléko
na ozdobu
pažitka
10 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky (2 hrnky) přimícháme vegetu, mletou sladkou i pálivou papriku

  2. sůl, prášek do pečiva a přidáme nemletý mák (já dávám bílý). Přimícháme pomleté škvarky a tolik vlahého mléka, abychom uhnětli vláčné těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu uležet.

  3. Pak po částech těsto opatrně rozválíme asi na 5 mm silné pláty, vypichujeme kolečka nebo oválky, přendáme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným vejcem a lžičkou dáme trochu strouhaného sýra smíchaného s pažitkou.

  4. V rozehřáté troubě zhruba na 180 °C slané knoflíky zvolna upečeme. Měly by být zlatavé.

  5. Slané knoflíky podáváme jako slané pohoštění k vínu nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!