Slané croissanty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření 1 ks vejce náplň 5 plátků šunka 5 plátků tvrdý sýr podle chuti kmín mák mletý černý pepř těsto 1 plátek listové těsto
Postup Slané croissanty recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme plát listového těsta a poté jej nakrájíme na trojúhelníky. Sýr a šunku podle vlastního výběru položíme na trojúhelník těsta, klademe je vždy ke spodní straně (základně). Těsto stočíme od základny k vrcholu a vzniklé rohlíčky přeneseme na plech.
Rozšleháme vejce a rohlíčky jím potřeme, můžeme je ještě posypat různým kořením na dochucení - kmín, pepř nebo mák. Croissanty pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C.
Slané croissanty podáváme jako výbornou a křupavou chuťovku k různým příležitostem.