Slané croissanty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
náplň
5 plátků šunka
5 plátků tvrdý sýr
podle chuti
kmín
mák
mletý černý pepř
těsto
1 plátek listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme plát listového těsta a poté jej nakrájíme na trojúhelníky. Sýr a šunku podle vlastního výběru položíme na trojúhelník těsta, klademe je vždy ke spodní straně (základně). Těsto stočíme od základny k vrcholu a vzniklé rohlíčky přeneseme na plech.

  2. Rozšleháme vejce a rohlíčky jím potřeme, můžeme je ještě posypat různým kořením na dochucení - kmín, pepř nebo mák. Croissanty pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C.

  3. Slané croissanty podáváme jako výbornou a křupavou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!