Sladký velikonoční bochánek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 dl mléko
20 g droždí
350 g polohrubá mouka
5 g cukr na kvásek
3 porce tekuté umělé sladidlo Kandisin

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru, části mléka a lžíce mouky připravíme kvásek. Smícháme polohrubou mouku, sůl, vejce, olej, zbytek mléka a umělé sladidlo. S kváskem zaděláme těsto a důkladně jej propracujeme.

  2. Když je těsto vykynuté, zpracujeme je do tvaru bochánku a pečeme ve středně teplé troubě.

  3. Sladká velikonoční bochánek nakrájíme a podáváme, je vhodný i pro diabetiky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!