Sladký tvarohový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce smetana
3 lžíce rozinky
30 g krupice
250 g měkký tvaroh
podle chuti
1 špetka mletá skořice
1 špetka mleté nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.

  2. Mléko ohřejeme, aby bylo vroucí. Přidáme jej do tvarohu a smícháme. Do tvarohu přidáme část másla, rozinky, špetku soli, koření a žloutek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme to tvarohu.

  3. Tvarohový nákyp rozdělíme do dvou zapékacích misek vymazaných zbylým máslem. Misky s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme pomalu, dokud nákyp není "tuhý".

  4. Zapečený sladký tvarohový nákyp ozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!