Obložená topinka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek 1 lžíce máslo 4 ks žloutek 1 lžíce sádlo 4 plátky chléb 75 g pórek 2 lžíce kečup 200 g salám 4 plátky eidam chilli koření 100 g sterilované žampiony čerstvá petrželka
Postup Obložená topinka
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme. Salám nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka
Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm salám. Přidáme žampiony, pórek, ochutíme chilli kořením a orestujeme. Směs přelijeme kečupem a jen krátce prohřejeme
Na druhé pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a dokřupava orestujeme plátky chleba. Potřeme je česnekem
Na potřené topinky navršíme salámovou směs, ozdobíme plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme žloutek. Připravenou topinku zprudka zapečeme v troubě, aby se vejce propeklo a sýr rozpekl
Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla horká a sýr se táhl. Lze ji ovšem podávat i studenou, ale není to ono. Podle chuti můžeme topinku ozdobit chilli kořením nebo mletou sladkou paprikou a nesmí chybět petrželka.