Obložená topinka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
4 ks žloutek
1 lžíce sádlo
4 plátky chléb
75 g pórek
2 lžíce kečup
200 g salám
4 plátky eidam
chilli koření
100 g sterilované žampiony
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme. Salám nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka

  2. Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm salám. Přidáme žampiony, pórek, ochutíme chilli kořením a orestujeme. Směs přelijeme kečupem a jen krátce prohřejeme

  3. Na druhé pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a dokřupava orestujeme plátky chleba. Potřeme je česnekem

  4. Na potřené topinky navršíme salámovou směs, ozdobíme plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme žloutek. Připravenou topinku zprudka zapečeme v troubě, aby se vejce propeklo a sýr rozpekl

  5. Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla horká a sýr se táhl. Lze ji ovšem podávat i studenou, ale není to ono. Podle chuti můžeme topinku ozdobit chilli kořením nebo mletou sladkou paprikou a nesmí chybět petrželka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!