Skvělý karamelový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
3 ks žloutek
3 lžíce mléko
500 ml smetana na šlehání
1 lžička bramborová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme na pánev, zakapeme několika kapkami vody a za stálého míchání opražíme dohněda, neboli jej zkaramelizujeme. Postupně přiléváme smetanu a za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Dáváme pozor, aby nepřekypěl!

  2. Pak ušleháme žloutky s moukou a mlékem a pomalu vléváme do karamelu. Neustále zahříváme, ale nevaříme. Karamelový krém stále mícháme, dokud není hustý.

  3. Skvělý karamelový krém nalijeme do misek a dáme do chladu ztuhnout. Karamelový pudink podáváme ozdobený piškotem a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!