Skvělá vajíčková pomazánka s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 plátek máslo
1 lžička plnotučná hořčice
0 ks červená paprika
1 lžíce bílý jogurt
50 g uzené maso
1 ks naťová cibulka
1 ks řapíkatý celer
4-5 lžic tatarka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Zatím si dáme do mísy změknout plátek másla (tak na prst). Řapíkatý celer podélně rozkrojíme a potom nakrájíme na malé plátky. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Světlou část naťové cibulky drobně nakrájíme. Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  2. Na lžíci másla krátce osmahneme řapíkatý celer, potom přidáme papriku a po chvíli cibuli. Cibuli osmahneme jen krátce a směs odložíme z tepla. Než cibule vychladne, utřeme si v míse žloutky s máslem. Přidáme tatarku, lžičku hořčice, sůl a pepř. Potom do celerové pomazánky přidáme jemně nakrájený bílek, trochu sekané zelené části naťové cibulky a nakrájeného uzeného. Aby nebyla pomazánka příliš tučná, přidáme lžíci bílého jogurtu. Vše důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vajíčkovou celerovou pomazánku necháme vychladit v lednici. Při zpracování může být pomazánka řidší, díky máslu v lednici ztuhne.

  3. Vajíčkovou pomazánku s celerem namažeme na chléb a zdobíme špičkami řapíkatého celeru nebo petrželkou.

  4. K přípravě a úpravě této pomazánky mne inspiroval podobný recept od uživatelky Jarka-P.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!