Škubánky s tvarohem na slano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
brambory
hladká mouka
tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené brambory dáme vařit do osolené vody a vaříme asi 15 minut. Poté část vody slijeme, ideálně do nějaké nádoby, pokud by bylo později potřeba vodu do škubánků přidat.

  2. Do brambor uděláme druhým koncem vařečky důlky a zaprášíme je hladkou moukou v silnější vrstvě. Přiklopíme pokličkou a povaříme ještě 5 - 7 minut. Dále už jen brambory s vodou a moukou rozšťoucháme, pokud by bylo třeba dolít vodu, použijeme tu, ve které se vařily brambory.

  3. Škubánky s tvarohem na slano podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem a polijeme máslem. Pokud nám škubánky zbudou, další den jsou výborné opečené na másle a pro milovníky masa naplněné například šunkou nebo oblíbeným salámem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!