Jogurtový koláč s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 dl olej
50 g máslo
400 ml jogurt
2 lžíce kakao
1,5 dl mléko
150 g čokoláda na vaření
150 g čokoláda na vaření
1 lžička soda
1 kelímek zakysaná smetana
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme prosátou mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, kakao a třtinový cukr. Přidáme jogurt, olej a mléko. Všechny suroviny na jogurtový koláč dobře promícháme a poté šleháme, dokud nám nevznikne hladké kakaové těsto

  2. Do těsta vmícháme na kousíčky rozlámanou čokoládu (150 g)

  3. Těsto na jogurtový koláč vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech

  4. Koláč pečeme při 175 °C asi 35 minut

  5. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády společně s máslem

  6. Jogurtový koláč po upečení necháme zcela vychladnout a poté polijeme čokoládovou polevou. Polevu rovnoměrně rozetřeme stěrkou a v chladu necháme zatuhnout

  7. Jogurtový koláč poté nakrájíme na kostky a podáváme s kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!