Skotská vejce s pórkem a jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
zálivka
3 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
1 špetka mletý bílý pepř
4 lžíce ovocný ocet
těstíčko
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 ks cibule
0.3 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce pikantní hořčice
500 g mleté maso (směs)
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
na ozdobu
hlávkový salát
kadeřavá petrželka
podle potřeby
tuk na pečení
příloha
1 ks střední pórek
1 ks střední celer

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Hlávkový salát omyjeme, rozebereme na listy a necháme okapat.

  2. Smícháme mleté maso, cibuli, strouhanku a vejce. Těstíčko okořeníme pepřem i hořčicí a osolíme. Uvařená vejce obalíme těstíčkem, které dobře přitiskneme, aby nám nespadlo.

  3. Potom masové koule obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  4. Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme tuk a na středním plameni smažíme vejce ponořená v tuku asi 6 - 8 minut do zhnědnutí. Potom olej necháme na papírové utěrce okapat.

  5. Celer i pórek očistíme, jablko omyjeme. Celer nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a jablko, zbavené jádřince, nakrájíme na tenké plátky. Ocet ochutíme solí i pepřem a zašleháme olej. Zálivku promícháme s připravenou zeleninou.

  6. Hlávkový salát rozložíme na servírovací mísu. Na polovinu mísy naskládáme skotská vejce a na druhou naaranžujeme zeleninu. Skotská vejce s pórkem a jablkem ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!